raport de activitate 2013-2018

10.02.2019 00:00

Stimati membri ,

 

Ne aflam la momentul de bilant al activitatii Asociatiei Embriologilor AER la terminarea mandatului Comitetului Director al AER.

Multumim doamnei presedinte senior embriolog  biol. princ. Monica Dascalescu, doamnei vicepresedinte Dr. Senior embriolog Melihan Bechir si doamnei biol. Ioana Rugescu pentru activitatea desfasurata pana la acest moment.

Multumim reprezentantilor zonali care ne-au ajutat cu organizarea activitatilor din tara.

Credem că, în general, în organizaţiile neguvernamentale există un număr mai mare de persoane care pun binele public cel puţin la acelaşi nivel cu cel personal si de aceea le multumim si tuturor membrilor ce au fost alaturi de noi in aceasta perioada.

Inainte de a va prezenta activitatea Comitetului Director ce isi inceteaza activitatea dorim sa va multumim pentru inplicarea dumneavoastra in exprimarea voturilor pentru alegerea noului Comitet Director pentru urmatorii patru ani. ( presedinte Lector Univ. Dr biol Delia Hutanu ; vice presedinte Dr embriolog senior Diana Cocei) mandat 2019-2022.

In decursul anilor ce au trecut si in prezent Asociatia Embriologilor AER a desfasurat si desfasoara urmatoarele programe -in beneficiul membrilor sai :

 info legislativ ( informari pe platforma web/sectiunea membri; referitoare la noutatile legislative din domeniul medical cu posibilitatea solicitarii oricaror acte normative ce va intereseaza ) ;

 info evenimente ( informari pe e-mail si pe platforma web/sectiunea membri referitoare la evenimentele stiintifice din domeniu ce ar putea avea interes pentru dvs) ;

Ziua Nationala a Infertilitatii (2009/2010/2011/2012/2014) - program suport pentru pacienti / moment de intalnire intre specialisti si pacienti sau persoane interesate ;

EIM ESHRE - program de centralizare si raportare a datelor catre ESHRE. (2008/2009/2010/2011/2012/2013/2014/2015-deja transmise 2016 in curs de colectare)

In anul 2014 AER a fost coorganizator  si sau participant la proiectul “ Stiinta pentru viata” precum si proiectul “ Zilele V” In 2017 an organizat Conferinta"Concepte inovative in stimularea ovariana"

.Am desfasurat am de an editii BES (2011;2013;2014;2015;2016;2017;2018)

In 2018 am organizat Cursul de pregatire „ Compendiul European si noua codificare pentru celule si tesuturi- Implementarea Ordinului nr 417/2017 in practica curenta”

Avem in plan sa desfasuram mai multe cursuri de perfectionare; cursuri on line de tip webbinar , workshop-uri etc , deasemenea militam pentru adoptarea unei legislatii in domeniu , pentru standardizarea si recunoastrea profesiunii de embriolog ,editarea unei reviste de specialitate in prima faza on line -ulterior si in format tiparit , etc- obiective ce speram sa fie impartasite de viitoarea conducere a Asociatiei.

 

Am colaborat si colaboram strans cu asociatia pacientilor SOS Infertilitatea cu care am demarat un program de contact intre specialisti si pacienti prin care voluntari - membri ai asociatiei AER raspund intrebarilor puse de pacienti - pe portalul SOS Infertilitatea.

 

In acest moment am reusit sa convingem OBBCSSR si Ministerul Sanatatii  sa introduca specializarea " Embriologie " pentru examenul de specialist si respectiv principal . In perioada 2014-2018 s-au desfasurat deja 3 etape de concurs si suntem convinsi ca si in continuare vom avea specialisti din ce in ce mai multi.. Tematica si bibliografia sunt in concordanta cu cea de la ESHRE iar in acest moment luam in considerare infiintare unui sistem de " biblioteca" a Asociatiei prin care sa punem la dispozitia membrilor materialele bibliografice- deoarece suntem constienti de efortul financiar considerabil pe care il reprezinta achizitia tuturor acestor materiale de studiu.

AER este in contact cu asociatii de profil similare din alte tari si putem oferi suport pentru intrebarile dvs stiintifice -punctual prin transmiterea intrebarilor dvs catre specialisti din tara si strainatate.

 

Deasemenea pagina web a asociatiei www.embriolog.ro este in continua dezvoltare, incercam sa implementam noi sectiuni pentru a va usura contactul si va invitam sa urmariti pagina de facebook :https://www.facebook.com/asociatia.aer precum si pagina de twitter https://twitter.com/Embryologists unde postam informatii si noutati.

Oferim consultanta de specialitate, consiliere pentru inscrierea la examenul ESHRE si orice alt suport in functie de necesitatile dvs.

Dorim sa implementam un program de asistenta pentru mentinerea si cresterea calitatii serviciilor oferite de catre clinici prin “ audit de terta parte”

Speram sa va avem alaturi de noi atat in Asociatie cat si la toate evenimentele organizate.

 

Va multumim tuturor: membri, sustinatori si simpatizanti ,sponsori si donatori!

Echipa AER