ZNI 2012

Progresele ştiinţifice ce au avut loc în ultimii 25 de ani au permis
apariţia unor biotehnologii avansate care au făcut posibilă apariţia tehnicilor de reproducere umană asistată ce includ şi fertilizarea in vitro.

Pentru multe cupluri sterile, pentru persoanele care suferă de infertilitate, apariţia acestor biotehnologii cu aplicare medicală a deschis calea spre oportunitatea conceperii unui copil. În acest moment în marea majoritate a ţărilor lumii si deasemenea şi în Romania, procedurile de reproducere asistată au devenit instrumente de rutină utilizate în tratarea cuplurilor infertile.

Actual OMS recunoaşte infertilitatea ca fiind o maladie ce afectează la nivel mondial 15% din cuplurile cu vârstă fertilă. În Romania infertilitatea este un subiect tabu, o problemă ignorată la nivel social-politic. Ne-am propus să schimbăm, atât cât ne stă in putinţă, această stare de fapt. Să tragem un semnal de alarmă şi să luptăm pentru drepturile noastre, iar ZIUA NATIONALĂ A INFERTILITĂŢII reprezintă programul nostru de suport al tuturor celor afectaţi de infertilitate.
Vom incerca, cu ajutorul presei si prin eforturi individuale, să îi facem pe oameni să conştientizeze că problema infertilităţii există şi, aşa cum se întamplă în cele mai multe ţări ale Uniunii Europene, statul roman are datoria de a ajuta cuplurile care se confruntă cu aceasta boală.