"O ŞANSĂ LA VIAŢĂ" - FIV CRAIOVA

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.219/30.07.2020 a fost aprobat Regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din municipiul Craiova pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro "O şansă la viaţă - FIV", regulament care se află postat pe website-ul Serviciului Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova.
 
În vederea implementării proiectului, Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova va iniţia achiziţia publică pentru selectarea unui operator economic - emitent de vouchere, autorizat de către Ministerul Finanţelor Publice, cu care va încheia un contract de prestări servicii care va avea obligaţia de a alege printr-o procedură transparentă unităţi sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro şi farmacii, cu care va încheia contracte de afiliere pentru perioada de implementare a proiectului.
 
Lista cu unităţile sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro şi farmaciile partenere va fi afişată pe website-ul operatorului economic - emitent de vouchere, pe site-urile unităţilor sanitare şi ale farmaciilor şi pe website-ul Primăriei Municipiului Craiova.
 
Cuplurile care doresc să beneficieze de sprijinul acordat prin proiectul "O şansă la Viaţă - FIV" se vor prezenta la unităţile sanitare publice sau private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro, partenere, pentru a primi indicaţia de FIV (fertilizare in vitro). Investigaţiile necesare eliberării indicaţiei de FIV vor fi suportate din bugetul propriu al cuplurilor solicitante.
 
După eliberarea indicaţiei de FIV de la unitatea sanitară parteneră, cuplul solicitant va dispune dosarul de aplicaţie la sediul Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova, dosar al cărui conţinut este specificat în regulament.
 
În intervalul de maxim 10 zile lucrătoare, solicitantul va fi invitat prin scrisoare recomandată/ telefonic şi/sau pe email pentru comunicarea deciziei privind aprobarea sau respingerea dosarului de includere în proiect, la sediul Serviciului Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe din str. Unirii, nr. 45, Craiova.
 
Pentru vizualizarea regulamentului accesaţi urmatorul link