„Sunt în program? Păi dacă nu sunt în program, atunci ce să caut acolo?”

14.09.2016 23:25

Mic interviu cu organizatorul: Ioana Rugescu(coordonatorul evenimentului BES2016)

Care a fost cel mai dificil moment din toată geneza BES?

IR : Îmi este greu să spun care a fost cel mai dificil moment. Cred că ultimele 3 luni au fost dificile zi de zi. A fost complicat să mă ocup de organizarea fiecarei etape în timp ce pregăteam lucrurile pentru urmatoarea. Toate se suprapun : organizarea site-ului, scrisul comunicatelor de presă și articolelor, organizarea si gestionarea lectorilor straini ( cu tot ce inseamna bilete de calatorie rezervari de hotel,invitatii , documentatie), făcut de hârțogăraie pentru acreditarea internationala, discuții de sponsorizare, invitatii pentru delegati, gestionarea inregistrarilor, a platilor....a pregatirii tuturor materialelor( de la gentile delegatilor, la programul simpozionului; de la ecusoane ...pana la contractele de care este nevoie). Dacă la toate treburile ăstea adaugi și un job full time, timpul liber devine aproape inexistent. Mulțumiri speciale familiei și prietenilor care m-au suportat în toată perioada asta și au înțeles situația!

Mă bucură de fiecare data să fiu parte dintr-un eveniment de asemenea anvergură!

După ce se termină editia dintr-un an răman cu mai mult timp liber dar și o ușoară melancolie...de fiecare data ma gândesc că ar fi indicat ca oamenii să știe cât de greu e să organizezi un așa eveniment, cât de multă muncă presupune, care-s pașii și care sunt așteptările...pana acum nu am reusit niciodata sa fac acest lucru...poate acum este momentul!

Ai avut momente în care ți-ai dorit să renunți sau ai regretat că te-ai angrenat în toate aceste proiecte?

 

IR : Au fost momente în care am fost sufocata de tot ce se întâmplă!!!

Chiar discutam zilele trecute cu prietenii despre proiecte și regrete.

Nu am regrete!

Dau din timpul și energia mea pentru a încerca să aduc o contribuție la munca deja depusă de mulți alții până în prezent, pentru a dezvolta reproducerea umana asistata, pentru pacienti si pentru specialisti...pentru toti pana la urma..... Dacă lucrurile ies bine atunci efortul depus este răsplătit prin faptul că am reușit să aduc un plus valoare. Dacă lucrurile ies prost, nu am decât de învățat din treaba asta. Atâta timp cât nu faci nimic e foarte simplu să nu-ți iasă nimic prost. A încerca și a da greș te duce în cel mai rău caz la o experiență negativă. Dacă tragi linie, ai învățat ceva. Tu și restul.

In final nu trebuie sa ai regrete....dar in ceea ce priveste dorinta de a renunta...da...apare aproape zilnic...mai ales cand vezi si simti lipsa de implicare a celor din jur... Ma intereseaza foarte mult să existe o conexiune între specialistii români si lectorii straini invitati, asadar participarea si dorinta specialistilor nostri de a participa este în continuare elementul cheie în evenimentul acesta.

 

Ai ceva de transmis specialistilor?

 

 IR: Da! As vrea sa le spun ca n-a fost foarte simplu! Nu este foarte simplul si ca nu le promit că va urma o nouă ediție pentru că nu ştiu dacă va fi posibilă....dar pana atunci le multumesc ca participa la editia de anul acesta si vom mai vedea!

As vrea sa renuntam la principiul: „Sunt în program? Păi dacă nu sunt în program, atunci ce să caut acolo?”